Hazır yufka ile kolay burma baklava tarifimle geldim bugün.. Kolay olduğu kadar da hafif bir tatlı, şerbetli tatlının hafifi mi olur dediğinizi duyar gibiyim :) bir tepsi için 1.5 su bardağı şeker kullandığımı ve fazla bile geldiğini söylesem bana hak verirsiniz sanırım.. Burma baklava tarifimi yaparken bol bol da resimledim çıtır çıtır nefis bir lezzet denemelisiniz..
Hazır yufka ile burma baklava tarifi için malzemeler:
1 pkt hazır yufka ( 15-20 tane kalıyor paketten)
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
1.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Önce şerbetini 15 dk kaynatıp limon suyunu da ekleyerek 5 dk daha kaynatıp soğumaya alın iyice soğusun..
Yufkalarımızı tek tek sarıyoruz ben kızımın oyun çadırından kırılan plastik bir çıtayı kullanarak yaptım tatlıyı, sizin ince oklavanız varsa o da olur. Hatta ilk yaptığımda 10 no örgü şişiyle yapmıştım :) Örgücüden başka ne beklenir ki demişti komşum :)
Yufkayı sarmaya başladığımız ve sarma işlemini tamamladığımız kısımlara özellikle yağ sürüyoruz diğer kısımlar çok önemli değil burma yaptığımızda yağ her yerine dağılıyor zaten. Resimdeki gibi sarıp büzüyoruz ve yağlı kağıt serilmiş ( yağlı kağıt olmasa da olur) tepsiye tatlılarımızı diziyoruz.
180-190 derecede 20-25 dk da kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırına göre pişirme süresi değişebilir benim fırınım turbo 20 dk da pişirdi.
Şimdi tatlımız fırından çıkar çıkmaz servis maşası yardımı ile 2'şer 3'er şerbete atıp bekletmeden hemen çıkarıyoruz. Hepsi bu kadar çıtır çıtır burma baklavanız yemeye hazır.. Tarifimiz şerbetli tatlı ama beklemenize gerek yok :) Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder